miercuri, 23 ianuarie 2013

Vacante Exotice - Jamaica




Vacante Exotice - Jamaica



Jamaica, una dintre insulele exotice din Marea Caraibelor, reprezinta un colt de paradis, din care, odata sosit, nu ai mai vrea sa pleci.
      Este a treia insula ca marime din Caraibe si este cunoscuta ca fiind singura insula din zona in care limba engleza se vorbeste peste tot, Jamaica fiind pentru multa vreme colonie britanica. Un fapt inedit este acela ca tara are o populatie majoritar tanara, 66% din locuitori fiind sub varsta de 29 de ani. Dar ceea ce individualizeaza Jamaica intre celelalte tari din Marea Caraibelor sunt cateva lucruri care au si facut-o celebra printre destinatiile exotice cautate de turistul occidental: Bob Marley, muzica reggae, romul, zambetul oamenilor si splendoarea naturii care te fascineaza de cum ai parasit portile aeroportului. Este umitor cum jamaicanii atrag turistii occidentali cu ceea ce natura le ofera si pe care adesea noi, cei obisnuiti cu ritmul alert de viata, nu mai avem timp sau energie sa savuram.
      In Jamaica iti amintesti sa zambesti, pentru ca oamenii zambesc la tot pasul, in Jamaica te bucuri cand ploua, pentru ca ploua cu soare pe nisip alb si nu te stropesti cu noroiul de pe asfalt, in Jamaica nu poti sa ai probleme, pentru ca toti oamenii raspund pretutindeni in acelasi fel, de parca au fost intelesi, cu acelasi "No problem!". Expresia a devenit brand de tara si nu este transmisa doar oral, ci este inscriptionata pe tricouri, brichete, creioane si orice suveniruri adresate turistilor, astfel ca se poate spune ca dintr-o vacanta in Jamaica nu te intorci acasa avand in bagaj doar niste obiecte suvenir, ci si cu o stare de spirit noua, de buna dispozitie. De fiecare data cand vei folosi creionul pe care scrie "No problem", vei zambi.
     Dincolo de calitatile oamenilor si a splendorii naturii, Jamaica a investit mult in sectorul turismului: posibilitatile de distractie sunt nenumarate, soselele sunt impecabile, unitatile de cazare acopera toate categoriile, de la categoria standard la cea superioara si super deluxe. Investitiile in turism si in calitatea serviciilor fac din Jamaica o destinatie care ofera mai mult decat soare, nisip fin si mare, turistul avand la dispozitie toate facilitatile de a se bucura din plin de o vacanta exotica de neuitat. Pentru ca, asa cum spunea o reclama de pe strazile din Jamaica, "Once you go ... you know". 

Impresii Sejur , Comentarii?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu