miercuri, 23 ianuarie 2013

Vacante Exotice Costa Rica - impresii - sejur - discutii

 Vacanta exotica Costa Rica


Va prezentam aici o destinatie exotica cu adevarat fascinanta, Costa Rica. Mica Republica este adeseori asociata cu "paradisul pe pamant", ea fiind inzestrata cu o ambianta naturala si culturala deosebita. Va invitam sa patrundeti in universul junglelor imbracate in ceata, al plajelor salbatice, in cuibul secret a multor specii de fauna si flora. 25% din suprafata tarii este ocupata de parcuri si rezervatii naturale. In zonele cultivate veti vedea plantatii de cafea, banane, ananas si trestie de zahar. Numarul de locuitori ai tarii este putin mai mare de 4 milioane. Locuitorii tarii sunt supranumiti "tico". Un "tico" este o persoana prietenoasa, educata, protectoare a naturii si nu in ultimul rand, iubitoare de pace. Din aceasta cauza, motto-ul emblematic al tarii este " Pura Vida" ( literal "viata pura " ) ce reda ideologia nationala de a trai linistit in cadrul familiei si prietenilor, inconjurat de eterna frumusete a naturii.

Cel mai inalt munte, Cerro Chirripo atinge  3810 m. Vulcanii Irazu, Arenal sau Poas completeaza tabloul fascinant al naturii locale. Din punct de vedere turistic, in Costa Rica se practica predominant ecoturismul, respectiv turismul de aventura. Practicarea ecoturismului la nivel de perfectiune este "specialitatea casei " in Costa Rica. Restransa suprafata a tarii permite usoara accesibilitate a obiectivelor turistice.

Aceasta destinatie va ofera o nemaintalnita armonie a contrastelor: Aici veti gasi plaje intinse, aproape neatinse de civilizatie, rezervatii naturale cu o fauna si vegetatie incredibil de variata dar si lacuri, respectiv vulcani (activi) cu un grad ridicat de atractivitate.
Dintre multele parcuri nationale si rezervatii naturale am dori sa amintim cele mai prestigioase (unele chiar unice) din Costa Rica:

1. Parcul National Corcovado :  Este o adevarata bijuterie ecologica, care se intinde pe o suprafata de 40.000 ha, fiind impartit in mai multe habitate naturale, ce includ atat regiuni montane cat si paduri de mangrove. In ceea ce priveste fauna, gazduieste peste 400 specii de pasari, respectiv 100 varietati de ambifieni si mamifere, avand in posesie astfel, 5% din biodiversitatea mondiala!

2. Parcul National Tortuguero : ( literal:" vanatorul de testoase " ), adaposteste o bogata varietate a biosferei, ca: maimuta paianjen, maimuta Capuchin, reptile si 320 de specii de pasari, inclusiv papagali. Faima mondiala si-a castigat-o totusi pentru faptul ca aici cuibaresc anual cele mai multe testoase verzi, specie aflata pe cale de disparitie.

3. Rezervatia Monteverde Cloud Forest : ( padurea in ceata ) este de fapt o jungla, reprezentand cea mai umeda zona a tarii, vibrand in toate nuantele a culorii verzi, "imbracata" in mai mult de 400 specii de plante ( mare varietate de orhidee )si 100 specii de mamifere. Pentru turismul de aventura aici se ofera sporturi "eco - extreme" ca tiroliada, Canopy tour si Skywalking.

4. Parcul National Marino Ballena: Se afla in partea sudica a tarii, fiind considerat unica in lume: peninsula are forma de balena, iar vietuitoarele ce pot fi admirate in habitatul lor natural sunt balenele si delfinii.

5. Rezervatia Naturala Manuel Atonio : Este una dintre cele mai intinse rezervatii, fiind renumita pentru speciile de maimuta, fluturi si pajanjeni.Cea mai mare parte a rezervatiei este ocupata de paduri tropicale dar la capatul acesteia se zareste intinsa plaja paradisiaca Manuel Antonio, cu nisip fin si apa pur cristalina. (Alte plaje renumite din Costa Rica sunt: orasul Golfito in Golfo Dulce, Punteranas, Peninsula Osa etc.)

In Costa Rica veti avea ocazia de a vedea vulcani in plina viata:
  • Vulcanul Irazu, se afla in apropierea fostei capitale Cartago, la o altitudine de 3416 m, care a erupt ultima oara la inceputul anilor ' 60.
  • Vulcanul Poas, este situat in provincia Alajuela, avand unul dintre cele mai mari cratere active din lume.
  • Vulcanul Arenal, atrage cei mai multi vizitatori, datorita "spectacolului de eruptie", avand la poala si numeroase bai termale.

Costa Rica este destinatia ideala pentru o vacanta plina de exotism si aventura!

Impresii Sejur , Comentarii?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu